Baza din Kandahar a fost atacată cu rachete. Oficialii români au fost evacuați

109
1
Baza din Kandahar a fost atacată cu rachete. Oficialii români au fost evacuați - militar08739eca5a8b-1404041980.jpg

Articole recomandate

Baza NATO din Kandahar a fost atacată, duminică, cu rachete, fiind luată măsura de evacuare și adăpostire în buncăre a oficialilor și civililor români prezenți pentru ceremonia privind începutul procedurii de retragere a contingentului României din Afganistan.


Premierul Victor Ponta efectuează, duminică, o vizită la Kandahar, fiind însoțit de ministrul Apărării, Mircea Dușa, și vicepremierul Gabriel Oprea.

Oficialii români au fost urcați în vehicule blindate și transportați la buncăre, în adăposturi fiind conduși și ceilalți membri civili ai delegației românești.

Incidentul a avut loc în timp ce premierul și cei doi miniștri lua masa cu militarii români. În momentul declanșării alarmei, toți cei prezenți, inclusiv premierul, au fost culcați pe burtă, conform procedurii, ulterior urmând evacuarea.

Nu au fost înregistrați răniți, după câteva zeci de minute premierul și cei doi miniștri reluându-și programul vizitei. Astfel, primul-ministru a depus o coroană de flori la monumentul din baza militară dedicat celor 23 de soldați români care și-au pierdut viața în Afganistan în ultimii 12 ani, el continuând apoi cu susținerea unei conferințe de presă.

"Nu a fost nimic special. Îmi pare rău că nu am apucat să stăm mai mult la masă cu militarii noștri. A fost un mic incident care a dat un pic de culoare evenimentului (...) Nu noi am fost aici cei puși în pericol", a afirmat premierul Ponta, în conferința de presă.

El a adăugat că militarii români din Afganistan își riscă viața de mult mai multe ori pe zi, de fiecare dată când ies în misiunile de patrulare, scrie Agerpres.


Comentează știrea

info
30 iunie 2014
masajul razboinic al VIP-ului

Au mai invatat si militarii nostrii cate ceva de la altii mai cu experienta.Ca sa convingi guvernantii cat de periculos este ,,esicherul luptei militare'',este simplu.Organizezi o simulare de atac pentru o doza de frisoane pentru VIP,il ,,aperi''bagandu-l intr-un adapost,si dupa doua trei focuri de arma,gata.VIP-ul ramane impresionat pina la lacrimi,adrenalina-si face efectul, entuziasmul supravietuirii il ,, face ''erou,ca doar numai oamenii puternici supravietuiesc in lupta si pot apare in fata natiunii ca ,,salvatori al Romaniei''. Mai mult don.VIP a promis ca din ,,micile''economii facute cu ocazia retragerii militarii vor fi recompensati pentru,,Misiune indeplinita''.Cat despre ,,Misiune indeplinita''depinde de scopul pentru care au fost trimisi si obiectivele avute in functie de interes.In orice caz ,Irakul si Afganistanul ,,democratizate'',vor ramane sa si planga mortii ,sa-si liga ranile si sa lupte ,,intestinal'' ,saraciti,dezbinati si datorii platite cu ceva petrol.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4037 secunde