Bashar al-Assad, acuzat pentru prima oară de anchetatori ONU de folosirea armelor chimice

207
Bashar al-Assad, acuzat pentru prima oară de anchetatori ONU de folosirea armelor chimice - siriaarmechimice86311000-1484345507.jpg

Articole recomandate

Președintele Siriei, Bashar al-Assad, este considerat răspunzător de folosirea armelor chimice, pentru prima dată într-un raport oficial ONU. 


Reuters susține că a consultat în exclusivitate un raport al anchetatorilor internațional ai Națiunilor Unite și ai Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), ale căror investigații identificaseră anterior doar unități militare, fără a numi comandanți sau alte oficialități, conform agerpres.ro.

Este pentru prima dată când cele două organizații internaționale prezintă o listă de persoane legate de mai multe atacuri cu bombe cu clor în Siria, în 2014-2015.

Pe listă figurează și președintele al-Assad, și fratele mai mic al acestuia, Maher, ceea ce potrivit unei surse a Reuters ar arăta că ordinele de a folosi arme chimice în conflictul civil a venit de la vârf.

Frații al-Assad nu au comentat direct afirmațiile. O oficialitate guvernamentală de la Damasc a afirmat că acuzațiile de atacuri cu arme chimice "nu au suport real".

Ancheta comună ONU/OIAC cunoscută ca Mecanismul Comun de Investigație (Joint Investigative Mechanism — JIM) a fost efectuată de trei experți independenți, cu sprijinul unei echipe tehnice și administrative, pe baza unui mandat al Consiliului de Securitate al ONU.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0113 secunde