Barack Obama, vizită istorică la Hiroshima: "Acum 71 de ani, moartea a căzut din cer"

114
Barack Obama, vizită istorică la Hiroshima:

Articole recomandate

Barack Obama este primul președinte american care face o vizită în orașul japonez Hiroshima, distrus în august 1945 după ce Statele Unite au lansat bomba atomică, la finalul celui de al Doilea Război Mondial.

Președintele SUA, Barack Obama, a sosit, vineri după-amiază (ora locală), la Parcul Național al Păcii din Hiroshima, devenind, astfel, primul președintele american în exercițiu care vizitează acest loc din metropola niponă devastată de o bombă atomică americană în anul 1945.

"Acum 71 de ani, moartea a căzut din cer", a declarat Obama, la Hiroshima.

Obama a depus o coroană de flori la monumentul funerar ridicat în amintirea victimelor, care conține zeci de volume în care sunt consemnate numele victimelor bombardamentului nuclear din 6 august 1945.

Reamintim că președintele Barack Obama se află în Japonia pentru a participa la summitul G7 și este primul președinte american care vizitează Hiroshima, după ce predecesorii lui au evitat acest lucru. Totuși, Richard Nixon a fost acolo în 1964, înainte de a fi ales președinte, iar Jimmy Carter, în 1984, când nu mai era de mult timp în funcție.

Casa Albă a anunțat că evenimentul trebuie privit ca o recunoaștere a celor întâmplate în vreme de război, însă președintele Obama nu va cere scuze japonezilor.

Potrivit AFP, Obama va aduce totuși un omagiu celor peste 210.000 de victime care au murit după lansarea bombei atomice, dar și tuturor morților din Al Doilea Război Mondial.

La 6 august 1945, armata americană a aruncat asupra orașului Hiroshimei prima bombă atomică din istorie. Trei zile mai târziu, amercanii lansau o a doua bombă atomică, la Nagasaki.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5489 secunde