Barack Obama a ajuns în Peru pentru ultima sa vizită oficială

132
Barack Obama a ajuns în Peru pentru ultima sa vizită oficială - barackobama-1479558377.jpg

Articole recomandate

Barack Obama a sosit în cursul nopții de vineri spre sâmbătă la Lima, etapa finală a ultimului său turneu în străinătate în calitate de președinte al Statelor Unite, pentru a participa la summit APEC ce reunește cele 21 de economii din Asia-Pacific, transmite Agerpres.ro.


Președintele american urmează să se întâlnească sâmbătă în particular, printre alții, cu omologul său chinez, Xi Xinping, a cărui intervenție în cursul dimineții este extrem de așteptată. Pe agenda întrevederii, înăsprirea sancțiunilor împotriva Coreii de Nord și amenințarea ei nucleară.

De asemenea, va avea o reuniune cu celelalte 11 țări din Parteneriatul Transpacific (TPP), tratat comercial încheiat în 2015 sub impulsul administrației Obama, dar a cărui ratificare de către Washington pare compromisă total după alegerea lui Donald Trump și cruciada sa protecționistă.

Ultimul turneu al actualului lider de la Casa Albă, care a cuprins Grecia, Germania și Peru, se desfășoară în umbra succesorului său republican, Donald Trump, a cărui personalitate, gust al provocării și lipsă totală de experiență politică îngrijorează.

Barack Obama îi va ceda locul la Casa Albă la 20 ianuarie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3692 secunde