Bandajul de pe ceafa lui Kim Jong Un ridică multe semne de întrebare

316
Bandajul de pe ceafa lui Kim Jong Un ridică multe semne de întrebare - fondbun-1628082551.jpg

Articole de la același autor

Liderul din Coreea de Nord, Kim Jong Un, a apărut în ultimele zile cu un bandaj pe ceafă, în imaginile difuzate de televiziunea de stat nord-coreeană. Este ultima apariție care a stârnit speculații cu privire la sănătatea liderului suprem de la Phenian, scrie Bloomberg.

Pansamentul s-a văzut în imaginile mass-mediei de stat când Kim a apărut la un eveniment al Armatei Populare Coreene în perioada 24-27 iulie, potrivit site-ului NK News și al ziarului Chosun Ilbo. Au existat, de asemenea, imagini de la finalul săptămânii trecute în care bandajul a dispărut, însă a rămas vizibilă o cicatrice. Într-o informare publicată marți, agenția de informații din Coreea de Sud susține că „nu există semne care să indice o stare de sănătate proastă” a liderului nord-coreean. În timp ce sănătatea lui Kim Jong Un este unul dintre cele mai bine păzite secrete din Coreea de Nord, propaganda de stat transmite populației că liderii supremi sunt atât de preocupați de problemele cu care se confruntă țara încât își riscă propria sănătate. În iunie, mass-media de stat a citat un cetățean spunând că nord-coreenii au izbucnit în lacrimi când au văzut imaginile cu Kim Jong Un „slăbit”.



Pierderea în greutate a dictatorului a fost amplu dezbătută


Comentariile difuzate de presa de stat a regimului dictatorial nord-coreean vin după ce mai mulți analiști occidentali au comentat la începutul lunii iunie cu privire la aparenta pierdere în greutate a lui Kim. Un analist a declarat pentru NK News că este posibil ca liderul să fi decis să slăbească pentru a-și îmbunătăți imaginea. Țara se luptă cu o lipsă de alimente și o criză economică declanșată de o scădere dramatică a schimburilor comerciale cu China pe timpul pandemiei, o serie de dezastre naturale și sancțiuni internaționale impuse ca răspuns la programele nucleare desfășurate de Coreea de Nord. Kim Jong Un își păstrează părul ras sub nivelul tâmplei, ceea ce face dificilă ascunderea oricăror pete pe ceafă. Prin publicarea imaginilor, Coreea de Nord a furnizat material agențiilor de spionaj care caută indicii despre sănătatea liderului nord-coreean. După o absență prelungită anul trecut, care a ridicat semne de întrebare cu privire la stabilitatea regimului său, Kim a apărut la un eveniment pe 1 mai 2020 la o fabrică de îngrășăminte cu semne la încheieturi care au alimentat speculațiile că ar fi putut fi supus unei proceduri medicale. Kim Jong Un - supraponderal și fumător - a făcut obiectul unor speculații de sănătate de ani de zile. Cea mai lungă absență din ochii publicului a fost de șase săptămâni în 2014. Când a reapărut, mergea cu un baston, ridicând speculații că ar putea suferi de gută. Bunicul său și fondatorul regimului, Kim Il Sung, a avut o excrescență de mărimea unei mingi de tenis pe ceafă, care a fost surprinsă în fotografiile din călătoriile internaționale de-a lungul anilor. Mașina sa de propagandă s-a asigurat însă că nu va fi niciodată arătată cetățenilor din Coreea de Nord. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9877 secunde