Băncile europene au nevoie de recapitalizare

2620
Băncile europene au nevoie de recapitalizare - banci-1316805944.jpg
Între 15 și 20 de bănci europene trebuie să fie recapitalizate, a afirmat, vineri, președintele Autorității pentru reglementarea piețelor financiare (AMF), Jean-Pierre Jouyet, transmit AFP și Reuters.
"Există într-adevăr o problemă în Europa în privința capitalizării băncilor. Există între 15 și 20 de bănci în Europa care au nevoie să fie recapitalizate", a afirmat Jean-Pierre Jouyet, într-un interviu acordat postului de radio Europe 1.
Întrebat dacă vreuna din băncile franceze are nevoie de recapitalizare, președintele Autorității pentru reglementarea piețelor financiare a răspuns: "Nu în această fază".
Jouyet a avertizat că situația pe piețele financiare este foarte, foarte îngrijo-rătoare, existând riscul unei crize siste-mice care ar putea determina reintrarea economiei mondiale în recesiune.
Această situație este provocată de nivelul ridicat al datoriei în Japonia, dezechilibrele profunde din SUA, unde planurile de relansare nu au avut rezultate excepționale, și, în Europa, criza datoriilor suverane, a explicat șeful AMF. Acesta a cerut măsuri urgente la nivel internațional, din partea Europei, Americii și FMI.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 09 Septembrie 2011
Stire din Social : Bătrâni cu pensiile mâncate de bănci
Pagina a fost generata in 0.2656 secunde