Baie de sânge în Afganistan! Măcelăriți în timpul rugăciunii

365
Baie de sânge în Afganistan! Măcelăriți în timpul rugăciunii - baie-1492946183.jpg

Articole recomandate

Cel puțin 100 de soldați afgani au fost uciși și răniți în atacul comis, vineri, de militanți talibani asupra unei baze militare din nordul Afganistanului, a anunțat, sâmbătă, Ministerul Apărării afgan, relatează AFP, consultată de Agerpres.

"Insurgenții talibani au lansat un atac coordonat împotriva bazei militare unde majoritatea soldaților se adunaseră pentru rugăciune. În total, sunt peste 100 de morți și răniți în rândul forțelor armate", a anunțat ministerul, într-un comunicat.

Acesta este primul bilanț oficial oferit de guvernul afgan după atacul de vineri seara, comis de militanți talibani înarmați asupra unei baze militare afgane situate la câțiva kilometri de orașul Mazar-e-Sharif, în nordul țării.

Un ofițer de la baza militară atacată a declarat, sâmbătă dimineață, pentru AFP, că "150 de soldați au fost uciși și zeci au fost răniți" în atacul comis de zece militanți talibani timp de peste cinci ore. "Sunt în interiorul bazei și cred că 150 de soldați au fost uciși și zeci au fost răniți. Ei erau tineri recruți sosiți din provinciile Badakhshan și Takhar, din nord estul-țării, pentru a se antrena", a afirmat ofițerul, sub rezerva anonimatului.

Dacă acest bilanț va fi confirmat, atacul de vineri va fi cel mai sângeros comis în Afganistan împotriva civililor sau militarilor.

Ministerul Apărării afgan nu a oferit detalii cu privire la derularea operațiunii. El a precizat anterior că, din cei zece atacatori, șapte au fost uciși de forțele armate, doi și-au detonat centurile explozive și unul a fost arestat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9769 secunde