Avionul prezidențial polonez, prăbușit la Smolensk, prezintă urme de explozivi

223
Avionul prezidențial polonez, prăbușit la Smolensk, prezintă urme de explozivi - tupolevtu154crashinsmolensk-1351599269.jpg

Articole recomandate

Experții polonezi au găsit urme de explozivi pe epava avionului prezidențial polonez care s-a prăbușit în aprilie 2010 la aterizarea pe aeroportul Smolensk din Rusia, transmite AFP citată de Agerpres.


Testele au confirmat prezența unor urme de TNT și de nitroglicerină pe 30 de scaune. Aceste substanțe au mai fost descoperite și pe joncțiunea carlingii cu o aripă.

Unii experți au emis ipoteza că aceste urme de explozivi ar putea proveni de la obuze neexplodate rămase în regiunea Smolensk din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului militar polonez care supervizează ancheta asupra catastrofei aeriene de la Smolensk, Zbigniew Rzepa, a refuzat să comenteze informațiile publicate marți, precizând că Parchetul va face o declarație în cursul zilei. "Trebuie să vedem mai întâi concluziile Parchetului, interpretările sale, să aflăm de unde provin aceste substanțe", a afirmat, la rândul său, purtătorul de cuvânt al guvernului, Pawel Gras.

 Citește mai mult...


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2976 secunde