Avionul prăbușit în Rusia: Senzorii instrumentelor de măsurare a vitezei erau acoperiți de gheață

171
Avionul prăbușit în Rusia: Senzorii instrumentelor de măsurare a vitezei erau acoperiți de gheață - rusia2-1518538573.jpg

Articole recomandate

Analiza preliminară a uneia din cutiile negre ale avionului prăbușit duminică în apropiere de Moscova arată că instrumentele de măsurare a vitezei ar fi arătat valori incorecte, pentru că senzorii erau acoperiți de gheață.


Senzorii instrumentelor de măsurare a vitezei cu care era dotat avionul prăbușit duminică în apropiere de Moscova erau acoperiți de gheață, spun anchetatorii, citați de agențiile internaționale de presă. Din această cauză este posibil ca tuburile Pitot de măsurare a vitezei să fi arătat valori incorecte, au explicat experții din Comitetul interguvernamental pentru aviație (MAK), după analiza preliminară a uneia din cutiile negre ale aparatului.


Conform unui comunicat al comisiei preluat de media ruse, sondele de viteză nu fuseseră încălzite corespunzător înainte de zbor.


Aeronava a plecat, duminică, de pe aeroportul Domodedovo din Moscova cu destinația Orsk, însă s-a prăbușit la 2 minute de la decolare. Toți cei 71 de pasageri, inclusiv membrii echipajului, și-au pierdut viața.


Din imaginile surprinse de camerele de supraveghere se poate vedea că, în urma impactului cu solul, avionul a explodat. La decolare rezervoarele erau pline cu kerosen. Așa se explică de ce corpurile pasagerilor sunt extrem de greu de identificat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9308 secunde