Aviația turcă a ucis zeci de combatanți pro-guvernamentali la Afrin

133
Aviația turcă a ucis zeci de combatanți pro-guvernamentali la Afrin - aviatia-1520167563.jpg

Articole recomandate

Raidurile aviației turce în enclava kurdă Afrin din nord-estul Siriei au ucis, sâmbătă, cel puțin 36 de luptători din forțele pro-guvernamentale siriene, informează Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Potrivit organizației neguvernamentale cu sediul la Londra, a fost al treilea bombardament asupra efectivelor loialiste în ultimele 48 de ore.

Loviturile aeriene au fost confirmate și de Forțele Democratice Siriene, o alianță între kurzi și arabi susținută de Statele Unite.

Luptătorii susținători ai regimului de la Damasc s-au alăturat din februarie milițiilor kurde YPG, împotriva cărora Turcia a lansat în ianuarie o ofensivă pe teritoriul sirian. De joi seara, în rândurile forțelor pro-guvernamentale s-au înregistrat 54 de victime. Armata turcă, sprijinită și de unele grupări siriene rebele, își continuă înaintarea pe mai multe direcții în provincia Afrin, de la frontiera cu Turcia.

Bilanțurile OSDO afirmă că în luptele din Afrin și-au pierdut viața până acum 251 de combatanți turci și aliați ai acestora și 281 de membri ai forțelor kurde și au fost uciși 149 de civili. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3982 secunde