Avertismentul AEM: Schimbările climatice pot aduce dezastru în Europa!

212
Avertismentul AEM: Schimbările climatice pot aduce dezastru în Europa! - ddd-1581341368.jpg

Articole recomandate

Agenția Europeană de Mediu (AEM) a emis un avertisment dur în legătură cu înmulțirea inundațiilor, a secetelor și a incendiilor de pădure de-a lungul continentului în următoarele decenii, evidențiind nevoia ca țările să se adapteze la această situație, relatează DPA, citată de Agerpres.

Eforturile de a limita schimbările climatice ar putea ajuta la evitarea celui mai mare impact, a precizat AEM. Totuși, evaluările sale indică faptul că se vor înrăutăți condițiile climatice, "chiar dacă eforturile globale de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră se vor dovedi eficiente", a mai menționat agenția într-un comunicat de presă.

EFA, instituția Uniunii Europene însărcinată cu livrarea de informații independente privind mediul, a produs o serie de hărți care descriu pericolele. Regiunile de coastă vor fi mult mai puternic amenințate de creșterea nivelurilor apei, relevă datele oficiale, care evidențiază orașe precum Veneția, Napoli, Barcelona și Nantes. Până la finalul secolului, nivelul mărilor și oceanelor în zonele de coastă ar putea crește cu până la 2,5 metri.

În interiorul continentului, ploile puternice vor produce mai multe inundații. Majoritatea zonelor din Europa riscă să se confrunte cu o înmulțire de până la 35% a căderilor de apă toamna și iarna, conform agenției. În special în sudul Europei, seceta va fi întâlnită tot mai des, va dura mai mult și va spori competiția pentru apă între sectoarele agricol, industrial și de locuințe, a atras atenția AEM. Se preconizează de asemenea că incendiile de pădure vor fi tot mai răspândite, cele mai mari creșteri urmând să aibă loc în vestul și centrul Europei, iar cel mai puternic impact general este așteptat în sudul Europei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4251 secunde