Avertisment pentru Washington și Seul din partea liderului nord-coreean

175
Avertisment pentru Washington și Seul din partea liderului nord-coreean - avertisment-1565210202.jpg

Articole recomandate

Ultimele teste cu rachete efectuate de Coreea de Nord sunt un "avertisment" pentru Washington și Seul care realizează manevre militare comune, a afirmat liderul nord-coreean Kim Jong Un citat de agenția de stat KCNA, transmite AFP.
"Felicitându-se pentru succesul acestei lansări-test, Kim Jong Un a notat că această acțiune a fost o ocazie de a adresa un avertisment corespunzător în direcția manevrelor militare comune desfășurate de Statele Unite și Coreea de Sud", conform sursei citate.


Agenția oficială indică că liderul nord-coreean a asistat personal la testarea rachetelor care a avut loc marți și care a permis verificarea eficacității unui nou tip de rachete tactice ghidate. Statul major interarme al forțelor sud-coreene a informat că, marți, armata nord-coreeană a lansat două proiectile despre care se presupune că ar fi rachete balistice cu rază scurtă de acțiune.


Lansarea nord-coreeană de rachete a avut loc după ce forțele americane și cele sud-coreene au început luni manevre comune vizând testarea capacității Seulului de a avea control operațional pe timp de război. Phenianul a avertizat că aceste manevre compromit reluarea negocierilor dintre SUA și Coreea de Nord în privința arsenalului nuclear nord-coreean.
Coreea de Nord a dezaprobat constant aceste manevre comune regulate pe care le consideră o pregătire pentru o eventuală invazie a teritoriului său.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4507 secunde