Avertisment: marinarii trebuie să rămână vigilenți, chiar dacă fenomenul pirateriei pe mare e în declin!

122
Avertisment: marinarii trebuie să rămână vigilenți, chiar dacă fenomenul pirateriei pe mare e în declin! - avertismentmarinariitrebuiesaram-1634844836.jpg

Articole de la același autor

În primele nouă luni ale anului 2021, numărul incidentelor de piraterie și jaf armat raportate în întreaga lume a coborât la cel mai scăzut nivel din 1994 și până în prezent. Ultimul raport al Biroului Maritim Internațional ICC a consemnat 97 de incidente de piraterie și jaf armat în perioada de referință din 2021. Un număr de 85 de nave au fost abordate, o navă a fost deturnată, împotriva a două nave s-a deschis focul, iar nouă atacuri au eșuat.

Violența împotriva echipajelor a continuat. În primele nouă luni ale anului 2021, un număr de 51 de navigatorii au fost răpiți, opt au fost luați ostatici, cinci au fost amenințați, doi au fost agresați, trei au fost răniți și unul a fost ucis. Chiar dacă numărul incidentelor de piraterie a scăzut, Biroul Maritim Internațional avertizează navigatorii să rămână vigilenți, deoarece violența împotriva echipajelor continuă să fie ridicată în multe zone ale lumii.

Regiunea Golfului Guineea rămâne cel mai fierbinte pol al acestui flagel. Au fost înregistrate 28 de incidente de piraterie și jaf armat în primele nouă luni ale anului 2021, comparativ cu 46 pentru aceeași perioadă din 2020. În Strâmtoarea Singapore au fost raportate 20 de incidente de jaf armat - cel mai mare număr înregistrat din 1991 și până astăzi. Rada portului Callao din Peru este o altă zonă în care s-a produs o intensificare a fenomenului, cu 15 incidente de piraterie raportate în 2021 (cel mai mare număr din perioada 1991 - 2021). O reducere semnificativă a avut loc și în apele indoneziene, cu doar șase incidente raportate în primele nouă luni ale anului 2021, comparativ cu 23 de incidente din același interval din 2020.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0179 secunde