Avertisment despre situația din Peru, cea mai îndoliată țară din lume

147
Avertisment despre situația din Peru, cea mai îndoliată țară din lume - perudoliu-1641828076.jpg

Articole de la același autor

Cel de-al treilea val al pandemiei de coronavirus în Peru nu este o curbă, ci o linie verticală, a declarat un oficial din sănătate, care s-a referit la creșterea exponențială a numărului de infectări din țară.

Augusto Tarazona a declarat că, pentru a doua săptămână consecutiv, în Peru s-a dublat numărul cazurilor de COVID-19 ajungând la 50.000, după ce în urmă cu trei săptămâni se cifrau la 12.000 la nivel naţional, iar săptămâna trecută, la 26.000.

„Dacă va continua această tendinţă, săptămâna viitoare s-ar putea ajunge la 100.000 de cazuri”, a avertizat Tarazona, potrivit căruia autorităţile sanitare au prognozat că vârful celui de-al treilea val ar putea avea loc la sfârşitul lunii ianaurie, când s-ar putea ajunge la o medie de 150.000 de noi contagieri pe săptămână, ceea ce ar putea genera o situaţie destul de dificilă, scrie Agerpres.

Această creştere exponenţială a cazurilor este asociată pătrunderii variantei Omicron pe teritoriul ţării, primul caz cu această nouă variantă a coronavirusului fiind raportat în urmă cu trei săptămâni, la o femeie care a călătorit în Africa de Sud.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.503 secunde