Autorul atacului de la Paris, un tânăr cecen care făcea parte din gruparea ISIS

206
Autorul atacului de la Paris, un tânăr cecen care făcea parte din gruparea ISIS - atacparis-1526215101.jpg

Articole recomandate

Cel puțin o persoană a fost ucisă și mai multe au fost rănite, sâmbătă seară, după ce un bărbat cu un cuțit a atacat la întâmplare trecătorii aflați în Piața Operei din Paris. Acesta din urmă a fost împușcat mortal de către polițiști, potrivit BBC.


Incidentul a avut loc în Piața Operei din Paris, un loc recunoscut pentru viața de noape. Unii martori spun că atacatorul ar fi scandat de mai multe ori "Allah e mare". Polițiștii ar fi încercat mai întâi să-l imobilizeze pe atacator folosindu-se de arme cu șocuri electrice - însă după ce și-au dat seama că acesta nu se oprește, forțele de ordine au tras de două ori asupra acestuia folosindu-se de armele din dotare, scrie France24. 


Momentul atacului a avut loc la 21.30 ora locală, pe strada Monsigny, iar conform presei franceze, bărbatul ar fi încercat să intre și în câteva baruri și restaurante, dar a fost blocat de către oamenii ascunși în interior. BBC scrie că doi dintre răniți se află în stare foarte gravă.


Autorul atacului de la Paris era născut în Cecenia, în 1997, a anunțat presa franceză, citând surse judiciare. Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI), care a lovit de mai multe ori Franța din 2015 până în prezent, a revendicat la scurt timp atacul. 


"Autorul acestui atac cu cuțit de la Paris este un soldat al Statului Islamic", potrivit Amaq, agenția de presă a SI. 


Președintele Emmanuel Macron a deplâns că Franța plătește "încă o dată prețul sângelui", însă a dat asigurări că nu va ceda "niciun centimetru dușmanilor libertății".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5078 secunde