Autoritățile instituie măsuri sanitare împotriva unei boli virale necunoscute!

131
Autoritățile instituie măsuri sanitare împotriva unei boli virale necunoscute! - shutterstock89254516-1562051324.jpg

Articole recomandate

Autoritățile boliviene au instituit măsuri sanitare și au făcut apel la medici din alte țări pentru a identifica o boală necunoscută care a provocat moartea unei persoane și a afectat alte două, potrivit ministrului Sănătății, Gabriela Montaño, citată de agențiile EFE și AFP.

Primele diagnostice arată că este vorba de "o boală virală", dar analizele realizate asupra pacientului decedat, o femeie medic-rezident, și a altor doi bolnavi aflați la terapie intensivă "au permis eliminarea ipotezei unei gripe sau altor maladii virale precum febra dengue", a precizat ministrul Montaño.

Numărul pacienților infectați ar putea crește, potrivit doamnei Montaño, care a semnalat "alte trei cazuri suspecte... în același spital (din La Paz)" într-o conferință de presă ulterioară.

Printre cele trei noi cazuri, se arată că două au intrat în contact cu primii pacienți infectați, spre deosebire de al treilea, care prezintă totuși "simptome identice", a precizat responsabila Sănătății.

Trei medici specialiști în boli infecțioase au venit din Brazilia și SUA pentru a oferi ajutor echipelor medicale locale.

Simptomul principal este febra, dar există și altele precum cefaleea sau durerile musculare și abdominale, iar analizele de sânge au relevat o scădere a numărului globulelor albe. Celor trei persoane infectate li s-au realizat "toate analizele de laborator pentru a confirma tipul de virus care provoacă această boală", a subliniat ministrul Montaño.

Autoritățile au dat asigurări că pacienții sunt "izolați" în "saloane speciale" și nu intră în contact cu alți bolnavi. Ministrul a subliniat de asemenea că "au fost luate măsuri de biosecuritate de gradul 4" pentru îngrijirea pacienților și a fost furnizat echipamentul necesar spitalelor unde aceștia sunt tratați, pentru a prezerva sănătatea personalului medical.

La sfârșitul anului 2018, provincia Caravani aflată la nord-est de La Paz - regiunea tropicală unde a fost infectat medicul decedat - a fost afectată de o epidemie de febră dengue, care a provocat moartea a cinci persoane.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7565 secunde