€ 4.6975
£ 5.3305
$ 4.1192

Mai multe ştiri online:
Șeful Statului Major francez, generalul Francois Lecointre:

"Autonomia strategică a Uniunii Europene este o urgență!"

Ştire online publicată Miercuri, 12 Septembrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Este urgent ca Europa să aibă o apărare colectivă proprie pentru a-și asigura autonomia strategică în contextul punerii în discuție a multilateralismului și al fragilizării alianțelor, a declarat șeful Statului Major al armatei franceze, relatează agenția AFP, consultată de Agerpres.

„Un lucru este sigur: viitorul apărării țărilor de pe continent nu poate fi conceput în afara cadrului european”, a declarat generalul Francois Lecointre la Universitățile de vară pentru apărare (10-11 septembrie), la Versailles-Satory, în suburbiile pariziene.

„Într-un context de punere sub semnul întrebării a multilateralismului, de fragilizare a alianțelor și de basculare spre un nou centru de gravitație mondial situat între Statele Unite și Asia, continentul va trebui să înfrunte singur și - din ce în ce mai mult - prin forțe proprii toate tipurile de amenințări: terorism, război hibrid, război cibernetic, migrație. Scopul este clar: să reușim să construim împreună o autonomie strategică europeană”, a subliniat generalul Lecointre, estimând că este ceva urgent.

UE încearcă să se adapteze în fața intenției declarate a președintelui Donald Trump de a reduce implicarea SUA în apărarea Europei.

Un Fond european de Apărare va fi înființat în 2019 pentru a dezvolta capacitățile militare ale statelor membre și pentru a promova independența strategică a UE.

Parisul a lansat, de asemenea, împreună cu opt țări, între care Germania, o inițiativă europeană de intervenție pentru intensificarea schimburilor între statele majore din aceste țări, astfel încât să fie în măsură să efectueze rapid o operațiune militară, o evacuare a cetățenilor sau pentru a acorda asistență în caz de dezastru.

„Europa Apărării este acum un imperativ, prin realism, pragmatism, aproape prin evidențe”, a subliniat, de asemenea, ministrul francez al Apărării, Florence Parly.

„Noi îl auzim pe președintele Statelor Unite, citim mesajele lui pe Twitter: toate spun un lucru clar - nu vom putea să ne adăpostim veșnic în spatele paravanului american. Statele Unite sunt aliații noștri, sunt prietenii noștri, iar Alianța atlantică va rămâne pilonul securității transatlantice. Dar astăzi îndoiala este permisă. Statele Unite vor fi întotdeauna alături de noi, peste tot și în toate circumstanțele?”, a întrebat ministrul francez. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Cultură-Educație
joi, 17 ianuarie Foto : Doliu în învățământul constănțean! A murit un respectat profesor 2128 vizite, 0 comentarii Doliu în învățământul constănțean! A murit un respectat profesor
Fun
marti, 15 ianuarie Foto : Horoscop 1593 vizite, 0 comentarii Horoscop
Economie
luni, 14 ianuarie Foto : Afacerea „corveta multifuncțională“  - un scandal cât Marea Neagră 1225 vizite, 0 comentarii Afacerea „corveta multifuncțională“ - un scandal cât Marea Neagră
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.741 secunde