AUTOCAR PLIN CU TURIȘTI, ARUNCAT ÎN AER! Trei morți, 12 răniți

257
AUTOCAR PLIN CU TURIȘTI, ARUNCAT ÎN AER! Trei morți, 12 răniți - piramideatentate00846100-1546071529.jpg

Articole recomandate

Cel puțin trei oameni au fost uciși, iar alți 12 au fost răniți în urma unei explozii ce a vizat un autocar turistic ce se afla în zona Giza, în apropierea piramidelor din Egipt, informează presa internațională.

Doi turiști vietnamezi și un ghid turistic egiptean au fost uciși, vineri, într-un atac cu bombă asupra autobuzului în care se aflau, în apropierea piramidelor de la Gizeh, la sud de Cairo, au anunțat surse oficiale citate de AFP.

Potrivit autorităților egiptene, autocarul a fost vizat de o bombă artizanală ascunsă pe marginea drumului, informează site-ul cotidianului Daily Mirror.

Ministerul egiptean de Interne a transmis că la bordul autocarului se aflau 14 turiști vietnamezi, potrivit BBC News online.

Printre răniți se numără și doi egipteni, inclusiv șoferul autocarului.

"Un dispozitiv exploziv improvizat ascuns lângă un perete" a fost detonat în jurul orei 18:15, a comunicat Ministerul de Interne de la Cairo.

Piramidele reprezintă una dintre atracțiile turistice majore ale lumii, atrăgând anual aproape 15 milioane de vizitatori.

Egiptul a fost ținta a numeroase atacuri comise de grupări extremiste, vizând în principal forțele de securitate și minoritatea creștină coptă.

Securitatea a fost întărită în siturile turistice din Egipt, în urma acestor atacuri, notează AFP.

Pe 31 octombrie 2015, gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat un atentat cu bombă care s-a soldat cu moartea celor 224 de persoane aflate la bordul unui avion cu turiști ruși care decolase de la Sharm el-Sheikh, stațiune balneară aflată în sudul Sinai.

Acest atac a dat o lovitură dură turismului în Egipt, sector cheie al economiei, deja afectată de instabilitate politică după revolta populară din 2011 care a provocat căderea de la putere a președintelui Hosni Mubarak.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 29 Decembrie 2018
Stire din Actual : Regele Malaeziei a abdicat
Pagina a fost generata in 0.7774 secunde