€ 4.7601
£ 5.4034
$ 4.2755

Mai multe ştiri online:
Cancelarul Sebastian Kurz:

"Austria va folosi președinția UE pentru a construi o Europă care protejează"

Ştire online publicată Luni, 02 Iulie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Cancelarul austriac Sebastian Kurz a declarat, sâmbătă, că guvernul său va folosi președinția UE pentru a face blocul comunitar mai sigur, adăugând că țara sa dorește să fie un liant în UE și să reducă tensiunile în Europa, relatează agenția DPA, consultată de Agerpres. 


La o reuniune organizată în orașul Schladming, pentru a marca preluarea pe 1 iulie de către Austria a președinției prin rotație a Uniunii Europene, cancelarul Sebastian Kurz a spus că guvernul său va promova „o Europă care protejează” pe perioada celor șase luni în fruntea blocului comunitar. 


„Dorința de securitate, la fel de veche ca omenirea, s-a manifestat cu toată forța în timpul crizei migrației”, a declarat, la rândul său, președintele Consiliului European, Donald Tusk, prezent și el la Schladming. 


Criza politică generată de provocările migrației este dosarul nr. 1 pe care Viena îl va avea de gestionat cu celelalte 27 de țări din UE. Acordul încheiat, vineri, de liderii UE rămâne vag în ceea ce privește aplicarea sa, în special referitor la crearea „platformelor de debarcare” a migranților în afara UE. 


Guvernul cancelarului Kurz, aliat al partidului de extremă dreaptă FPO, susține o linie „dură”, pledând pentru o politică migratorie europeană mai restrictivă, inclusiv prin consolidarea protecției frontierelor externe ale UE. 


Pe site-ul președinției austriece, el anunță clar - „securitatea” mai întâi - și se precizează că este vorba despre „lupta împotriva imigrației ilegale prin securizarea frontierelor externe”. 


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7543 secunde