Austria și Slovacia caută soluții alternative la cotele de refugiați

123
Austria și Slovacia caută soluții alternative la cotele de refugiați - austriasislovaciacoterefugiati-1515585435.jpg

Articole recomandate

Uniunea Europeană are nevoie de soluții mai complexe decât cele aflate în prezent în discuție pentru a răspunde problemei refugiaților, a declarat ministrul de Externe al Austriei, Karin Kneissl, cu prilejul unei vizite efectuate, recent, la Bratislava, transmite dpa.

"Având în vedere schimbările demografice uriașe din principalele țări de origine, Uniunea Europeană are nevoie de soluții comune care nu pot fi reduse pur și simplu la cote", a afirmat șefa diplomației austriece, în prima sa vizită externă de la preluarea mandatului în noul guvern de dreapta de la Viena.

O opinie similară a exprimat și interlocutorul său, secretarul de stat slovac pentru afaceri europene, Ivan Korcok, potrivit căruia sistemul de cote nu funcționează întrucât nu ține seama de dorințele majorității refugiaților, care vor să se stabilească în state bogate din UE, nu în țări precum Slovacia, de pildă.

Slovacia a fost primul stat membru al UE care a atacat în 2015, fără succes însă, la Curtea de Justiție a UE, mecanismul de redistribuire prin cote a solicitanților de azil în interiorul blocului comunitar.

În opinia ministrului austriac, Slovacia a găsit alte căi de a-și arăta bunăvoința în problema migrației, cum ar fi prin finanțarea protecției frontierelor și a unor programe pentru refugiați în alte state.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4334 secunde