Austria respinge sistemul de distribuție a refugiaților. Țara a primit deja 90.000 de solicitări de azil

107
Austria respinge sistemul de distribuție a refugiaților. Țara a primit deja 90.000 de solicitări de azil - refugiati-1457261499.jpg

Articole recomandate

Austria a anunțat că nu va participa la sistemul de distribuire a refugiaților propus de Uniunea Europeană, afirmă ministrul austriac al Apărării, Hans Peter Doskozil, citat de ziarul Oesterreich, informează Romanialibera.ro.

"Noi avem deja partea leului..., pentru că primim 37.500 de solicitanți de azil doar anul acesta. Acum, este și rândul altora. De ce ar trebui Austria să ia refugiați din Grecia?! Acest lucru ar transmite un semnal greșit", a declarat Hans Peter Doskozil.

Austria, care are 8,5 milioane de locuitori, a primit 90.000 de solicitări de azil în cursul anului în 2015. Cancelarul Austriei, Werner Faymann, a pledat în mai multe rânduri pentru solidaritatea țărilor central și est-europene membre UE în primirea refugiaților, avertizând cu reducerea fondurilor statele care nu acceptă extracomunitari conform sistemului de distribuire.

Consiliul Uniunii Europene a stabilit, în septembrie 2015, să distribuie pe bază de cote obligatorii 160.000 de refugiați extracomunitari ajunși în spațiul UE. Polonia a votat în favoarea sistemului. România, Cehia, Slovacia și Ungaria au votat, în Consiliul UE pentru Justiție și Afaceri Interne, împotriva sistemului de relocare a imigranților conform unor cote obligatorii, dar schema a fost aprobată. După atentatele comise la Paris în noiembrie 2015, Polonia a semnalat că nu va mai primi imigranți extracomunitari.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5076 secunde