Austria respinge criticile UE de reducere a alocațiilor pentru copiii nerezidenți

234
Austria respinge criticile UE de reducere a alocațiilor pentru copiii nerezidenți - austria-1553712244.jpg

Articole recomandate

Austria a respins criticile Uniunii Europene referitoare la decizia sa de a reduce alocațiile pentru copiii nerezidenți ai lucrătorilor din această țară, spunând că prin acest demers se recunoaște că există costuri de trai mai mici în alte țări, relatează agenția Reuters.

Slovacia și alte țări est-europene s-au plâns în legătură cu tăierile de alocații, apreciind că ele sunt discriminatorii față de cetățenii lor care muncesc în Austria, dar își țin familiile acasă.

UE i-a trimis Austriei o scrisoare de notificare oficială în legătură cu acest demers, care ar putea fi un prim pas către o acțiune legală împotriva Vienei. Bruxellesul consideră că este incorect pentru unele persoane din Austria să plătească aceleași taxe, dar să primească alocații mai mici.

Coaliția de la guvernare din Austria - formată din conservatori și extrema dreaptă - a început indexarea plăților alocațiilor pentru copii cu costurile în ianuarie, în cadrul unui pachet de măsuri mai largi de diminuare a taxelor și de reducere a alocațiilor pentru refugiați și imigranți.

Guvernul austriac a indicat la rândul său că s-a adresat în scris Uniunii Europene pentru a-și apăra oficial politica în acest domeniu. Ministrul austriac în problema familiei, Juliane Bogner-Strauss (conservatoare), a declarat la Radio ORF că alte state au costuri de trai diferite, "astfel că noi avem situații diferite".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4171 secunde