Mai multe ştiri online:

Austria reduce beneficiile sociale în cazul străinilor fără cunoștințe medii de germană

Ştire online publicată Miercuri, 30 Mai 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Străinii cu cunoștințe reduse de limbă germană, precum și familiile mari care beneficiază de asistență socială sunt pe cale să se confrunte cu reduceri ale ajutoarelor sociale, anunță guvernul de dreapta din Austria. 


Protecția minimă din Austria, un tip de venit lunar care este menit să garanteze un venit minim de bază, va rămâne la nivelul de 863 de euro. Totuși, străinii fără cunoștințe medii de germană sau cunoștințe avansate de engleză vor primi cu 300 de euro mai puțin. 


Cele nouă landuri din Austria au reguli diferite pentru familii. Unele plătesc aceeași sumă pentru fiecare copil, în timp ce altele plătesc mai puțin începând cu al patrulea copil. 


În viitor, familiile se vor confrunta cu unele reduceri pentru cel de-al doilea copil, și cu reduceri drastice începând cu al treilea vlăstar. Acest lucru va afecta în special familiile de migranți, care au tendința de a avea mai mulți copii decât cele austriece, notează DPA. 


Cancelarul conservator Sebastian Kurz a explicat că scopul său este de a „combate imigrația în sistemul nostru de protecție socială”, dar și de a oferi stimulente pentru a căuta de lucru.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7074 secunde