Austria plafonează numărul migranților acceptați

90
Austria plafonează numărul migranților acceptați - imigranti-1453304448.jpg

Articole recomandate

Guvernul austriac a anunțat miercuri că a decis să limiteze la cel mult 37.500 numărul cererilor de azil acceptate anul acesta, mai puțin de jumătate față de cele 90.000 de anul trecut, număr care în plus va scădea progresiv în anii următori, transmite Agerpres.ro.



'Nu putem primi toți solicitanții de azil', a declarat în timpul unei conferințe de presă cancelarul austriac, social-democratul Werner Faymann. El a precizat că și-a stabilit ca obiectiv pentru anii următori limitarea numărului total al migranților la cel mult 1,5% din populația țării, populație care este în prezent de circa 8,5 milioane.

Prin urmare, dacă în 2016 vor fi acceptate cel mult 37.000 de cereri de azil, în 2017 acest număr se va reduce la 35.000, în 2018 la 30.000 și în 2019 va fi de 25.000.

Pentru a atinge acest obiectiv, coaliția guvernamentală de la Viena, alcătuită din social-democrați și conservatori, are în vedere înăsprirea controlului la frontiere și o politică a ajutoarelor sociale mai puțin generoasă.

La rândul său, vicecancelarul conservator Reinhold Mitterlehner a declarat că executivul austriac urmărește prin această decizie și să 'exercite o presiune' asupra Uniunii Europene în vederea grăbirii implementării măsurilor menite să diminueze numărul migranților extracomunitari, mai ales a celor veniți din Orientul Mijlociu.

Hotărârea anunțată miercuri survine după alte măsuri ce reflectă o atitudine mai restrictivă a guvernului austriac în chestiunea migrației.

În aceeași zi, 500 de soldați suplimentari au fost desfășurați la principalul punct de trecere a frontierei cu Slovenia pentru efectuarea unui control sistematic al migranților care intră în țară.

La sfârșitul săptămânii trecute, după ce Germania a anunțat că nu va mai permite intrarea pe teritoriul ei a migranților care doresc să ajungă în țările scandinave, care au luat și ele măsuri restrictive, guvernul de la Viena a decis la rândul său să returneze în Slovenia acești migranți. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2057 secunde