Austria joacă dur! Serviciile de tipul WhatsApp și Skype, atent monitorizate

169
Austria joacă dur! Serviciile de tipul WhatsApp și Skype, atent monitorizate - austriajoacadur-1499771916.jpg

Articole recomandate

Autoritățile austriece pregătesc elaborarea unui proiect de lege pentru monitorizarea în timp real a discuțiilor purtate prin aplicațiile de mesagerie.

Astfel, autoritățile au creat un grup de experți în legislație, IT și drepturi civile, pentru a elabora și analiza proiectul de lege ce prevede monitorizarea aplicațiilor de mesagerie, cum sunt WhatsApp și Skype, informează Digi24. Proiectul ar reglementa ca monitorizarea să fie realizată doar cu mandate judecătorești și doar în cazul anchetelor de terorism sau care vizează infracțiuni ce pot aduce atingere securității naționale. În Austria au fost condamnate mai multe persoane pentru acte de terorism, pentru o parte dovezile fiind bazate mult pe date din conversații și dispozitive mobile.

Asemenea legi funcționează deja în Franța, Italia, Polonia și Spania, iar autoritățile austriece spun că nu se pune problema încălcării intimității populației. Rămâne o problemă și modul în care se vor face aceste monitorizări, în majoritatea cazurilor fiind utilizate dispozitive criptate "end-to-end", ce necesită utilizarea unor tehnologii speciale de monitorizare. Totuși, acest tip de tehnologii sunt dezvoltate de companii de profil, fiind vândute doar guvernelor și agențiilor specializate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9186 secunde