Mai multe ştiri online:

Austria, foarte aproape de organizarea alegerilor anticipate

Ştire online publicată Marţi, 21 Mai 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Cancelarul austriac Sebastian Kurz și președintele Alexander Van der Bellen s-au întâlnit, duminică, pentru a discuta despre pașii de urmat în vederea organizării de alegeri legislative anticipate, după ce un scandal de corupție a condus la demisia vicecancelarului Heinz-Christian Strache, urmată de destrămarea coaliției guvernamentale de la Viena, transmite DPA. 
Kurz a solicitat, sâmbătă, organizarea de alegeri legislative anticipate după destrămarea coaliției de guvernare formate din Partidul Popular Austriac (OeVP) și Partidul Libertății (FPOe), în urma demisiei vice-cancelarului lider al extremei-drepte Heinz-Christian Strache, compromis de o înregistrare cu camera ascunsă în care acesta accepta finanțare pentru partidul său din partea unei pretinse nepoate a unui oligarh rus.


Scandalul a apărut vineri după-amiază, la scurt timp după ce publicațiile germane Der Spiegel și Suddeutsche Zeitung au difuzat o înregistrare video făcută cu camera ascunsă într-o pensiune din Ibiza, în iulie 2017. 


Imaginile îl arată pe Strache vorbind cu o femeie care pretinde că este nepoata unui oligarh rus. Politicianul austriac îi promite acesteia contracte publice în schimbul unui ajutor financiar pentru formațiunea sa înaintea alegerilor legislative ce urmau să se desfășoare câteva luni mai târziu. 
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8699 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4053 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Cultură-Educație
miercuri, 17 iulie Foto : Mândria școlii constănțene.  Elevii de 10 ai județului! 2783 vizite, 0 comentarii Mândria școlii constănțene. Elevii de 10 ai județului!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7463 secunde