Austria, foarte aproape de organizarea alegerilor anticipate

303
Austria, foarte aproape de organizarea alegerilor anticipate - austria-1558381814.jpg

Articole recomandate

Cancelarul austriac Sebastian Kurz și președintele Alexander Van der Bellen s-au întâlnit, duminică, pentru a discuta despre pașii de urmat în vederea organizării de alegeri legislative anticipate, după ce un scandal de corupție a condus la demisia vicecancelarului Heinz-Christian Strache, urmată de destrămarea coaliției guvernamentale de la Viena, transmite DPA. 
Kurz a solicitat, sâmbătă, organizarea de alegeri legislative anticipate după destrămarea coaliției de guvernare formate din Partidul Popular Austriac (OeVP) și Partidul Libertății (FPOe), în urma demisiei vice-cancelarului lider al extremei-drepte Heinz-Christian Strache, compromis de o înregistrare cu camera ascunsă în care acesta accepta finanțare pentru partidul său din partea unei pretinse nepoate a unui oligarh rus.


Scandalul a apărut vineri după-amiază, la scurt timp după ce publicațiile germane Der Spiegel și Suddeutsche Zeitung au difuzat o înregistrare video făcută cu camera ascunsă într-o pensiune din Ibiza, în iulie 2017. 


Imaginile îl arată pe Strache vorbind cu o femeie care pretinde că este nepoata unui oligarh rus. Politicianul austriac îi promite acesteia contracte publice în schimbul unui ajutor financiar pentru formațiunea sa înaintea alegerilor legislative ce urmau să se desfășoare câteva luni mai târziu. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2523 secunde