Australia vrea să omoare 2 milioane de pisici sălbatice

478
Australia vrea să omoare 2 milioane de pisici sălbatice - ahr0cdovl3d3dy5saxzlc2npzw5jzs5j-1556461428.jpg

Articole recomandate

Guvernul australian plănuiește să ucidă aproximativ 2 milioane de pisici sălbatice până în anul 2020, relatează The Independent. În acest scop, pe zeci de mii de hectare de teren vor fi aruncați cârnați otrăviți.

Planul autorităților australiene de a ucide 2 milioane de pisici nedomesticite s-a născut din ideea de a proteja speciile locale. În acest scop, autoritățile guvernamentale au inclusiv libertatea de a prinde și împușca micile animale.

Medicul Dave Algar, care a ajutat la dezvoltarea otrăvii, a testat carnea pe pisicile sale, înainte să o otrăvească.

Cârnații - produși din carne de cangur, grăsime de pui, ierburi și mirodenii - "au gust bun. Sunt ultima masă a pisicilor", a spus el.

Pisicile vor muri în 15 minute de la ingestarea cârnaților otrăviți. Aceștia vor fi aruncați din elicoptere în zonele în care trăiesc animalele sălbatice.

Potrivit autorităților, după ce au fost aduse pe insulă de către europeni, pisicile sălbatice au dus la dispariția a circa 20 de specii de mamifere.

Gregory Andrews, comisarul pentru protejarea speciilor pe cale de dispariție, a spus că pisicile sălbatice sunt "singurul pericol major" pentru speciile de animale băștinașe.

Sursa: digi24.ro

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8957 secunde