€ 4.7231
£ 5.2496
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Aurescu participă la reuniunea informală a miniștrilor de Externe din statele UE

Ştire online publicată Vineri, 04 Septembrie 2015. Autor: Carmen MOCANU
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, participă vineri și sâmbătă, la Luxemburg, la reuniunea informală a miniștrilor de Externe din statele membre ale UE (tip Gymnich).

Potrivit unui comunicat al MAE, discuțiile miniștrilor se vor concentra pe teme de actualitate precum: Vecinătatea Estică a UE, în principal evoluțiile recente din Ucraina și relațiile cu Federația Rusă, procesul de pace din Orientul Mijlociu, relațiile Uniunii cu Iranul și criza migranților. Președintele Comisiei de politică externă a Parlamentului European, Elmar Brok, este invitat să participe la prima parte a reuniunii. 

O atenție specială va fi acordată stadiului proceselor de reformă din statele din Vecinătatea Estică, în special Republica Moldova, Georgia și Ucraina, situației de securitate din estul Ucrainei și măsurilor necesare în vederea implementării neîntârziate de către părți a acordurilor de la Minsk. Vor fi analizate modalitățile optime de utilizare a Parteneriatului Estic și Politicii Europene de Vecinătate în sprijinul avansării proceselor de reformă, inclusiv în gestionarea aspectelor ce privesc securitatea comună, precizează MAE. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.9604 secunde