Au fost descoperite noi rămăşiţe în cazul dispariţiei celor 43 de studenţi din Mexic

93
Au fost descoperite noi rămăşiţe în cazul dispariţiei celor 43 de studenţi din Mexic - aufostdescoperite-1623852067.jpg

Articole de la același autor

Un caz care a zguduit Mexicul în urmă cu şapte ani, când 43 de studenţi au dispărut fără urmă, a revenit în atenţia lumii odată cu identificarea unor oseminte care au aparţinut unuia dintre studenţi. Autoritățile mexicane au identificat rămășițele unui al treilea student, a anunţat marţi, o organizaţie pentru apărarea drepturilor omului care reprezintă familiile studenţilor. Rămășițele lui Jhosivani Guerrero au fost identificate de Universitatea din Innsbruck, în Austria, din resturi osoase descoperite în comuna Cocula, în statul Guerrero, a indicat pentru AFP o sursă reprezentând rudele celor dispăruţi. Rămășițele altor doi studenţi fuseseră deja identificate de aceeaşi universitate.

În noaptea de 26 spre 27 septembrie 2014, mai mulți studenţi de la şcoala de formare a cadrelor didactice Ayotzinapa s-au deplasat în oraşul apropiat Iguala (statul Guerrero) pentru „a rechiziţiona” autobuze cu scopul de a merge la Ciudad de Mexico, unde participau la o demonstraţie. Arestaţi de poliţie, 43 de tineri au dispărut apoi şi nu au mai fost găsiţi niciodată. Autorităţile au acuzat un cartel de traficanţi de droguri care ar fi confundat studenţii cu membrii unei grupări concurente punând să fie împuşcaţi de indivizi înarmaţi. Această versiune oficială, prezentată în ianuarie 2015 de guvernul preşedintelui de atunci, conservatorul Enrique Pena Nieto (2012-2018), fusese respinsă de rudele studenţilor şi de experţi independenţi ai Comisiei interamericane pentru drepturile omului (CIDH).

Actualul preşedinte de stânga al Mexicului, Andrés Manuel Lopez Obrador, a creat o Comisie a Adevărului şi a ordonat deschiderea unei noi anchete care urma să înceapă de la zero. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3297 secunde