Mai multe ştiri online:

Aterizare de urgență a unui Boeing 737 Max. I s-a refuzat accesul în spațiul aerian german

Ştire online publicată Miercuri, 12 Iunie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Un Boeing 737 Max aparținând companiei low cost Norwegian, căruia i s-a refuzat accesul în spațiul aerian german, a aterizat în Franța, scrie Le Figaro, conform news.ro.


Avionului, care efectua marți un zbor de la Malaga, în Spania, la Stockholm, în Suedia, i s-a interzis să intre în spațiul aerian german. După ce a zburat în cerc la frontiera franco-germană, aeronava a putut să aterizeze în Franța, pe Aeroportul Paris-Vatry.

Avioanele de tip 737 Max sunt vizate de o interdicție de zbor, de la jumătatea lui martie, în urma prăbușirii unei aeronave aparținând Ethiopian Airlines. Însă unele excepții sunt posibile.

Compania low cost norvegiană Norwegian Air Shuttle afirmă că deține autorizația Agenției Europene d Securitate Aeriană (AESA) de a efectua un ”zbor de repoziționare”, un zbor fără pasageri la bord, cu scopul de a ajunge la bază.


”Planul de zbor al aeronavei a fost aprobat de către Eurocontrol”, argumentează compania.

Însă, în pofida autorizației acordate de către autoritățile europene, fiecare țară decide intrarea și ieșirea din spațiul său aerian. Astfel, Germania a refuzat să primească avionul, spre deosebire de Franța, care l-a autorizat ”pentru a se reaproviziona”.

Data plecării avionului către capitala suedeză nu a fost comunicată încă și nici ruta acestuia.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8024 secunde