Atentatul din Istanbul, comis de un cetățean turc, membru ISIS

164
Atentatul din Istanbul, comis de un cetățean turc, membru ISIS - atentatistanbul-1458585508.jpg

Articole recomandate

Autorul atacului sinucigaș cu bombă comis sâmbătă la Istanbul este un membru al grupării jihadiste Statul Islamic (SI), a anunțat duminică ministrul turc de Interne, relatează BBC News online. Efken Ala a spus că autorul atacului este Mehmet Ozturk. El a declarat pentru presă că cinci persoane au fost interogate până în prezent. Ministrul a anunțat, de asemenea, o revizuire a măsurilor de securitate și impunerea unor restricții de circulație în șapte provincii turce.


Trei israelieni - dintre care doi cu dublă cetățenie israeliană și americană - și un iranian au fost uciși în atac. Alte 36 de persoane au fost rănite. Unsprezece israelieni se află, de asemenea, printre persoanele rănite. Doi irlandezi, un german, un islandez, un locuitor al emiratului Dubai și un iranian au fost, de asemenea, răniți în atac.


Sicriele israelienilor au fost repatriate duminică, la bordul unui avion. Israelul și-a îndemnat cetățenii să evite Turcia.


"Am stabilit că Mehmet Ozturk, născut în 1992 la Ga-ziantep, a comis sâmbătă atacul atroce de la Istanbul", a declarat Ala într-o conferință de presă în capitala turcă. 


"S-a stabilit că el este membru Daesh (acronimul arab al SI)", a adăugat el.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4628 secunde