Atentatul de la Strasbourg. O a cincea persoană a murit

87
Atentatul de la Strasbourg. O a cincea persoană a murit - 62007961-1544994455.jpg

Articole recomandate

O a cincea persoană rănită în atentatul de la Strasbourg, comis marți seară de Cherif Chekatt, a murit duminică, informează prefectura din Bas-Rhin, citată de AFP.

Parchetul din Paris a confirmat duminică seară decesul acestei persoane de naționalitate poloneză.

Pe lângă cei cinci morți, atentatul de la Strasbourg s-a soldat și cu 11 răniți, dintre care unii sunt încă în stare gravă.

"Fratele meu Barto Pedro Orent-Niedzielski tocmai a plecat dintre noi. Vă mulțumește pentru dragostea voastră și pentru forța pe care i-ați dat-o", a scris pe Facebook fratele acestui locuitor din Strasbourg de 36 de ani, originar din Katowice, Polonia.

Aflat în fața barului "Les Savons d'Helene", el era marți seară împreună cu prietenul lui italian Antonio Megalizzi, de 28 de ani, decedat vineri, și alți prieteni. Potrivit apropiaților săi, el s-ar fi băgat în fața atacatorului, pentru a-l împiedica pe Cherif Chekatt să pătrundă în bar.

Supranumit "Bartek", acest locuitor din Strasbourg de 20 de ani, avea visul de "a deschide un hostel lingvistic la Strasbourg", a declarat duminică pentru AFP un prieten apropiat al acestui pasionat de alte limbi și culturi.

"Foarte implicat în asociații artistice și de solidaritate", el era "mereu surâzător, primitor, deschis către ceilalți, prompt la discuții", a declarat pentru AFP un fost prieten din liceu.

El era în special responsabil de animații la festivalul european de benzi desenate Strasbulles.

Marți seară, Cherif Chekatt a pătruns în centrul istoric al Strasbourgului, înarmat cu un pistol și un cuțit, și a atacat trecători în mai multe locuri, înainte de reuși să fugă. După 48 de ore de căutări la care au participat sute de polițiști el a fost ucis de polițiști joi seară pe o stradă din cartierul Neudorf, din sudul orașului, scrie Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.915 secunde