ATENTATUL DE LA BOSTON: Urme de ADN feminin pe bombe

231
ATENTATUL DE LA BOSTON: Urme de ADN feminin pe bombe - ranitlaboston-1367332605.jpg

Articole recomandate

Anchetatorii au găsit ADN feminin pe cel puțin una dintre bombele folosite în atacurile de la Boston, dar nu au stabilit cui aparține acesta sau dacă prezența lui înseamnă că o femeie i-a ajutat pe cei doi frați suspectați de comiterea atentatelor, relatează Wall Street Journal, în ediția online.


Oficialii americani au avertizat că pot fi multiple explicații pentru prezența materialului genetic al altei persoane în afară de cei doi frați Țarnaev pe fragmentele dispozitivului exploziv. Acesta ar putea proveni, de exemplu, de la angajatul care a mânuit materialele folosite în atacuri sau este posibil ca un fir de păr să fi ajuns în bombă. Luni, agenții FBI au vizitat casa din Rhode Island a părinților lui Katherine Russell, văduva lui Tamerlan Țarnaev, fratele mai mare care a murit într-un schimb de focuri de poliția. "FBI este acolo în cadrul investigației noastre în desfășurare, dar nu ni se permite să dezvăluim aspecte specifice ale cazului", a declarat purtătorul de cuvânt al FBI Jason Pack.


Un oficial familiar cu dosarul a declarat că agenții au mers luni la casa familiei Russell pentru a preleva mostre de ADN de la Katherine. Oficialii FBI au negociat, de asemenea, cu avocatul acesteia în ultimele zile pentru a primi acces deplin în vederea interogării ei, potrivit unor oficiali. Aceștia au afirmat că anchetatorii au nevoie de mostre de ADN pentru a stabili dacă acesta se potrivește cu ADN-ul descoperit pe fragmentele de bombă. Katherine Russell este una dintre cele aproximativ șase persoane de care sunt interesați anchetatorii pentru a stabili dacă cei doi frați au primit vreun ajutor în comiterea atacurilor sau ulterior, scrie realitatea.net.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4405 secunde