ATENTATELE din Boston: Djokar Țarnaev a pledat nevinovat

108
ATENTATELE din Boston: Djokar Țarnaev a pledat nevinovat - boston378539300-1373524543.jpg

Articole recomandate

Djokar Țarnaev, adolescentul acuzat de dublu atentat în timpul maratonului din Boston în aprilie, a pledat nevinovat miercuri în cadrul primei sale apariții la tribunalul federal al orașului. "Nevinovat", a repetat de mai multe ori cu o voce gravă Țarnaev, în vârstă de 19 ani, în uniformă portocalie de prizonier, mâinile și picioarele încătușate, cu părul nearanjat, în timp ce i se citeau capetele de acuzare care îi sunt aduse, dintre care 17 sunt pasibile de pedeapsa cu moartea.




Sala de audieri era plină cu membrii familiilor victimelor dublului atentat care s-a soldat cu trei morți și 264 de răniți la 15 aprilie. Audierea, considerată de "punere sub acuzare", a durat șapte minute. Aceasta a fost menită să îi aducă la cunoștință tânărului musulman de origine cecenă cele 30 de capete de acuzare reținute împotriva sa și să se înregistreze declarația sa de "nevinovat".


Procesul este așteptat de abia peste câteva luni. Tânărul student este acuzat că a realizat aceste atentate alături de fratele său mai mare Tamerlan, în vârstă de 26 de ani, ucis în cadrul unei confruntări cu poliția la 18 aprilie, la câteva ore după ce poliția difuzase fotografiile acestora, scrie Mediafax.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6263 secunde