Atentate la mausoleul ayatollahului Khomeini și la parlamentul iranian

273
Atentate la mausoleul ayatollahului Khomeini și la parlamentul iranian - atentate-1496835135.jpg

Articole recomandate

 Un atacator și-a detonat vesta explozivă la mausoleul ayatollahului Khomeini din sudul Teheranului, unul a fost ucis de forțele de securitate, iar restul atacatorilor au fost arestați, a declarat, ieri, guvernatorul Teheranului, Hossein Hashemi, citat de postul public IRIB, transmite Reuters.

Totodată, postul IRIB a relatat că un alt atacator s-a aruncat în aer în clădirea parlamentului iranian, însă unele agenții de știri au relatat că explozia ar fi putut fi provocată de grenadele aruncate de atacatori.

Guvernatorul Teheranului a declarat că un angajat a fost ucis în atacul de la mausoleu, iar alți câțiva au fost răniți.

Parlamentul și mausoleul ima-mului Khomeini se află în Teheran, la circa 20 kilometri distanță unul față de celălalt.

Ministerul de Informații al Iranului a anunțat că atacurile asupra parlamentului și a mausoleului au fost comise de grupări teroriste.

De altfel, Gruparea teroristă Statul Islamic a revendicat, ieri după-amiază, atacurile din cursul dimineții, de la parlamentul de la Teheran și de la mausoleul ayatollahului Khomeini.

"Luptători ai Statului Islamic au atacat mausoleul lui Khomeini și parlamentul iranian de la Teheran", a relatat agenția de propagandă a grupării jihadiste Amaq, citată de Reuters și de EFE. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3884 secunde