Atentat terorist dejucat în Australia. Se plănuia doborârea unui avion

167
Atentat terorist dejucat în Australia. Se plănuia doborârea unui avion - australia-1501415920.jpg

Articole recomandate

Forțele de ordine australiene au dejucat un complot terorist presupus islamist care urmărea doborârea unui avion printr-un dispozitiv exploziv improvizat, iar patru persoane au fost arestate la Syndey, a anunțat ieri premierul Malcolm Turnbull, potrivit AFP.


"Pot anunța că noaptea trecută a avut loc o importantă operațiune de contraterorism pentru a dejuca un complot terorist ce viza doborârea unui avion", a declarat el presei. În urma acestui incident, măsurile de securitate au fost consolidate pe principalele aeroporturi din țară.


"Amenințarea teroristă este extrem de reală", a avertizat premierul, precizând că planul de atac pare să dezvăluie un "complot elaborat", și nu acțiunea unui așa-numit "lup singuratic". Cei patru bărbați, care nu au fost oficial inculpați și a căror vârstă nu a fost dezvăluită, au fost arestați sâmbătă, când poliția a luat cu asalt locuințe în cel puțin patru cartiere diferite din Sydney, între care și centrul orașului.


Ei sunt suspectați că au legătură cu un complot "de inspirație islamică", a declarat comisarul Andrew Colvin, din cadrul poliției federale australiene.


"Credem că este vorba de terorism de inspirație islamică. Trebuie să anchetăm mai profund ceea ce se ascunde exact în spatele acestui lucru", a explicat comisarul.


El a adăugat că datorită unor informații culese în ultimele zile forțele de ordine au descoperit pista unui posibil "atac terorist în care s-ar fi folosit un dispozitiv exploziv improvizat", pregătit de mai multe persoane la Syndey.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4982 secunde