Atentat Paris 2015: Asasinii își așteaptă pedepsele

166
Atentat Paris 2015: Asasinii își așteaptă pedepsele - atentatparis-1524488617.jpg

Articole recomandate

Tribunalul corecțional din Bruxelles i-a găsit, ieri, pe jihadistul francez Salah Abdeslam, singurul supraviețuitor al comandourilor responsabile de atentatele de la Paris din 2015, și pe complicele acestuia, tunisianul Sofiane Ayari, vinovați de tentativă de asasinat cu caracter terorist asupra unor polițiști în martie 2016, relatează AFP, Belga și Reuters.


Tribunalul urmează să anunțe pedepsele împotriva celor doi. Parchetul a cerut condamnarea lor la 20 de ani de închisoare.


Abdeslam și Ayari erau inculpați pentru tentativă de asasinat într-un context terorist asupra mai multor polițiști și pentru port de arme interzise, într-un context terorist.


Salah Abdeslam era acuzat că a tras asupra unor polițiști care îi descoperiseră în mod întâmplător ascunzătoarea din comuna bruxelleză Forest.


Trei polițiști aparținând unei echipe de anchetă franco-belgiene au fost răniți în schimbul de focuri, când Salah Abdeslam și complicele său Sofiane Ayari au reușit să fugă prin spatele unui apartament situat în comuna bruxelleză Forest.


Un al treilea suspect, Mohamed Belkaid, care a încercat să le acopere fuga deschizând focul asupra polițiștilor, a fost împușcat mortal de forțele de ordine.


Raidul poliției, prezentat atunci drept unul de rutină în investigația întreprinsă în Belgia cu privire la atentatele de pe 13 noiembrie 2015 de la Paris, soldate cu 130 de morți, a condus ulterior la accelerarea anchetei după ce autoritățile și-au dat seama că în apartament s-a aflat singurul supraviețuitor al comandourilor din capitala Franței.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0995 secunde