€ 4.7231
£ 5.2496
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Atentat cu bombă împotriva unei bănci din Atena

Ştire online publicată Vineri, 21 Aprilie 2017. Autor: Cuget Liber Online.
Un atentat cu bombă a avariat, miercuri seară, o filială a băncii elene Eurobank în plin centrul Atenei, informează AFP, citând o sursă polițienească.

Un individ neidentificat avertizase despre iminența exploziei printr-un apel telefonic adresat site-ului de informații Zugla și poliția încercuise zona respectivă.

Dispozitivul exploziv, plasat într-un rucsac la intrarea în agenție, a fost detonat la puțin timp după ora locală 22:30 (19:30 GMT), după 35 de minute de la apelul telefonic, avariind clădirea și imobile din apropiere, potrivit aceleiași surse.

Atentatele, fără victime, care vizează ținte economice, politice și diplomatice sunt obișnuite în Grecia de câțiva ani, fiind atribuite de către poliție grupurilor de extremă stângă și anarhiste.

Ele sunt adesea revendicate în numele organizațiilor acestor mișcări, în pofida arestării și condamnării la închisoare a numeroși militanți.

În aprilie 2014, Banca Greciei a fost ținta unei explozii, revendicate de grupul Lupta revoluționară, conducătorii acestuia executând în prezent pedepse grele cu închisoarea. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7358 secunde