Atentat ce viza aeroportul din Berlin, gândit cap-coadă. Detalii incredibile din anchetă

263
Atentat ce viza aeroportul  din Berlin, gândit cap-coadă. Detalii incredibile din anchetă - atentatgermania-1476192280.jpg

Articole recomandate

Refugiatul sirian, în vârstă de 22 de ani, arestat, luni, în Germania și suspectat că pregătise un atentat viza unul din aeroporturile de la Berlin, a precizat șeful serviciului de informații interne, transmite AFP.

"Deținem informații, provenind de la servicii secrete, că mai întâi intenționa să atace trenuri din Germania, pentru ca apoi să aibă în vedere unul din aeroporturile de la Berlin", a declarat Hans-Georg Maassen, la postul ARD.

Unele media germane au vorbit, la sfârșitul săptămânii trecute, despre un aeroport din Berlin, informație care a fost confirmată abia luni seară.

La începutul lunii septembrie, polițiștii și anchetatorii germani au fost informați "prin intermediul serviciilor secrete" că organizația jihadistă Stat Islamic (SI) are în vedere un atentat împotriva "unei infrastructuri" din Germania.

"Ne-a luat timp până joi să aflăm cine din Germania trebuia să se ocupe de asta", a adăugat șeful serviciului de informații interne.

Decizia de a ordona arestarea suspectului a fost luată, vineri, după ce acesta și-a cumpărat adezivi.

"Am considerat că este vorba despre ultimul produs chimic de care avea nevoie pentru a fabrica o bombă", a precizat Maassen.

Într-o primă fază, sirianul a reușit la limită să scape de polițiștii veniți să îl aresteze sâmbătă dimineață, la Chemnitz. În cele din urmă, a fost prins luni dimineață, după ce a fost legat și predat forțelor de ordine de compatrioți sirieni la care se refugiase.

Unul dintre acești sirieni, prezentat ca Mohammed A., a declarat cotidianului german Bild că suspectul a încercat să îi cumpere pentru a nu fi predat poliției.

"Ne-a oferit 1.000 de euro și 200 de dolari dacă îl lăsăm să plece, îi avea în rucsac împreună cu un cuțit", a spus el.

"Am venit pe ruta Balcanilor și sunt profund recunoscător Germaniei că ne-a primit. Pentru asta era clar că vom merge să avertizăm poliția", a adăugat Mohammed A. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0312 secunde