Atena, somată să pună în aplicare reformele structurale promise

221
Atena, somată să pună în aplicare reformele structurale promise - atenasomata-1444550493.jpg

Articole de la același autor

Mario Draghi, președintele Băncii Centrale Europene, a salutat progresele recente în Grecia, dar a cerut Atenei să pună rapid în aplicare reformele structurale promise, potrivit Agerpres.


"Multe lucruri au luat o întorsătură spre bine în ultima vreme, iar aceasta cu ajutorul prim-ministrului grec, guvernului grec și poporului grec", a declarat Draghi.


Președintele italian al BCE "crede că este în interesul tuturor ca acum să se acorde atenție punerii rapide în aplicare a măsurilor convenite împreună, în conformitate cu termenii prevăzuți", cerând să nu se pună în discuție "pilonii și obiectivele programului".

Atena a ajuns, după luni de criză politică acută, la un acord în vară cu creditorii ei pentru eliberarea unui nou ajutor financiar în valoare de 86 miliarde de euro pe trei ani în schimbul unor reforme structurale pentru modernizarea țării. Reformele sunt o condiție prealabilă la recapitalizarea în continuare a băncilor grecești și pentru orice noi discuții cu privire la datoria greacă, consideră Draghi.

Fonduri de aproximativ 10 miliarde de euro au fost deja primite la mijlocul lunii august pentru recapitalizarea sistemului bancar din Grecia. O a doua tranșă de până în 15 miliarde ar putea fi disponibilă după o primă evaluare de către creditori a progreselor făcute de Atena și cel mai târziu pe 15 noiembrie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4196 secunde