Atacurile coaliției asupra Raqqa ar fi încălcat legislația internațională

199
Atacurile coaliției asupra Raqqa ar fi încălcat legislația internațională - atacurile-1528206935.jpg

Articole recomandate

Atacurile coaliției conduse anul trecut de Statele Unite împotriva Statului Islamic în orașul sirian Raqqa ar fi încălcat legislația internațională punând în pericol viețile civililor, a declarat, ieri, organizația pentru apărarea drepturilor omului Amnesty International, informează Reuters. 


În timpul campaniei sale de recucerire a capitalei de facto a grupării în Siria, coaliția nu a ținut cont suficient de civili și nu a luat măsuri de precauție necesare pentru a minimiza impactul asupra lor, a afirmat Amnesty într-un raport. 


ONG-ul a documentat cazurile a patru familii ale căror experiențe afirmă că au fost reprezentative, aducând "dovezi că mai multe atacuri ale coaliției care au ucis și rănit civili au încălcat legislația umanitară internațională". 


Coaliția a răspuns la acuzațiile anterioare că a provocat victime civile declarând că a fost atentă să le evite și investigând toate informațiile potrivit cărora a provocat victime în rândul civililor. 


Campania de capturare a orașului Raqqa a fost organizată în perioada iunie-octombrie anul trecut de Forțele Democratice Siriene, o alianță de miliții kurde și arabe susținute de avioane de război ale coaliției și trupe speciale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3252 secunde