ATACUL de la Paris: Zeci de mii de oameni participă la marșuri de solidaritate în mai multe orașe din Franța

118
ATACUL de la Paris: Zeci de mii de oameni participă la marșuri de solidaritate în mai multe orașe din Franța - impuscaturiparis439026700-1420659204.jpg

Articole recomandate

Zeci de mii de oameni participă, în mai multe orașe din Franța, la marșuri organizate în semn de solidaritate cu victimele redacției Charlie Hebdo, anunță surse din cadrul poliției citate de AFP. Peste 5.000 de oameni s-au strâns în Piața Republicii din Paris.


Pe pancartele participanților se putea citi "Eu sunt Charlie" și "Charb a murit liber". Marșul a fost organizat la apelul formațiunilor politice de stânga (Partidul Socialist, Partidul Radical de Stânga, Partidul Comunist, Partidul Stângii, Europa Ecologică a Verzilor).

"Marșul tăcerii este o reacție la atacul terorist comis la redacția Charlie Hebdo. Este o inițiativă a partidelor republicane", a declarat Jean-Christophe Cambadélis, liderul Partidului Socialist.

Cel puțin 12 persoane au murit miercuri într-un atac comis de indivizi înarmați cu arme automate și lansatoare de rachete la sediul parizian al revistei satirice Charlie Hebdo. Printre victime se numără directorul publicației, Stéphane Charbonnier (Charb), și alți trei cunoscuți caricaturiști - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) și Georges Wolinski (Wolinski), scrie mediafax.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 25 Octombrie 2014
Stire din Actual : Atac armat într-un liceu american
Pagina a fost generata in 1.4276 secunde