Atac inspirat de cel de la moscheile din Noua Zeelandă. Trei morți!

216
Atac inspirat de cel de la moscheile din Noua Zeelandă. Trei morți! - n2vinjuxntgymwmyndmzntlly2q4yzm0-1556431185.jpg

Articole recomandate

Un individ a deschis focul sâmbătă într-o sinagogă din apropiere de San Diego (sudul Californiei),. Un om a murit și alți trei au fost răniți, printre care un rabin. Președintele american, Donald Trump, a denunțat imediat o "crimă motivată de ură", relatează Agerpres.

Atacul, în ultima zi a festivităților de Paștele evreiesc, a vizat comunitatea evreiască din Poway, un oraș cu circa 50.000 de locuitori.

Atacatorul de 19 ani s-a inspirat din atacul de la moscheile din Noua ZeelandăReacția lui Donald Trump la atac

Potrivit presei locale, el anunțase public pe internet intenția sa de a ucide evrei.

"Avem copii ale celor publicate de el pe rețelele sociale și a scrisorii sale deschise, le examinăm pentru a le stabili autenticitatea și a ști cu ce elemente contribuie la anchetă", a precizat șeriful.

Documentul prezentat de presă ca fiind al atacatorului are ca sursă de inspirație revendicată un text semnat de Brenton Tarrant, un australian adept al teoriei supremației rasei albe care a ucis 50 de persoane în atacul unor moschei, pe 15 martie, la Christchurch (Noua Zeelandă).

Șeriful a precizat că poliția a fost alertată cu puțin înainte de orele 11.30 (18.30 GMT) că un tânăr a deschis focul la Poway cu o armă de "tipul AR". Puștile de asalt AR-15 au fost utilizate în numeroase atacuri armate în ultimii ani ani în Statele Unite.

"Eram în fața casei, mă pregăteam să lucrez în grădină, și am auzit șase sau șapte împușcături", a povestit pentru televiziunea locală NBC7 Christopher Folts, care locuiește în vecinătatea sinagogii. "A fost o pauză, o voce de bărbat care striga și alte șase sau șapte împușcături", a adăugat el.

Atacatorul a fugit cu mașina la sosirea poliției, dar a fost prins din urmă, reținut și condus la comisariatul din San Diego, a adăugat Bill Gore.

Un polițist de frontieră în timpul liber, care se afla în apropiere, a deschis focul asupra suspectului care fugea și a lovit mașina acestuia. Arestarea a fost operată de o brigadă de poliție cu câini care a intervenit de urgență, a explicat șeful poliției din San Diego, David Nisleit.

"Când polițistul l-a arestat pe tânărul de 19 ani, a văzut clar pușca în mașină pe scaunul de lângă șofer. Individul a fost plasat în arest fără alte incidente", a adăugat el.

Potrivit postului local KGTV, sinagoga urma să sărbătorească ultima zi de Pesah (Paștele evreiesc) cu începere de la orele 11.00 (18.00 GMT).

Primarul din Poway a adus un omagiu "membrilor congregației care s-au opus atacatorului și au evitat astfel un incident și mai îngrozitor".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7142 secunde