Atac în vestul Chinei. Opt oameni au murit înjunghiați

157

Articole recomandate

Opt persoane au decedat în cursul unui atac cu cuțitul care a avut loc în regiunea chineză Xinjiang, a anunțat poliția care a precizat că trei agresori au fost împușcați mortal de forțele de ordine, potrivit Associated Press.

Atacul a avut loc marți după-amiază în districtul Pishan din sudul regiunii Xinjiang, acesta fiind cel mai recent incident violent petrecut în această regiune volatilă.

Potrivit autorităților locale, alte cinci persoane au fost rănite de atacatori înainte ca poliția să reușească să-i elimine.

În regiunea Xinjiang locuiesc numeroși etnici uiguri, o minoritate etnică de origine turcică și religie musulmană. Tensiunea în zonă a crescut în urma revoltelor antiguvernamentale care au avut loc în orașul Urumqi, în anul 2009.

Autoritățile chineze afirmă că luptă împotriva separatiștilor și militanților Mișcării Islamice din Turkestanul de Est (ETIM), în timp ce activiștii uiguri spun că Beijingul oprimă exprimarea religioasă și culturală a populației în numele luptei împotriva terorismului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 20 Decembrie 2016
Stire din Actual : China, sub un nor gros de poluare
Pagina a fost generata in 0.7316 secunde