Atac de tip "Bonnie & Clyde" în variantă jihadistă, la Sydney

171
Atac de tip

Articole recomandate

Autoritățile australiene au inculpat doi tineri căsătoriți, ambii în vârstă de 19 ani, despre care se știe că ar fi plănuit să comită un atac terorist la Sydney.

Sameh Bayda și soția lui, Alo-Bridget Namoa, ambii în vârstă de 19 ani, au primit pedepse maxime cu închisoare, după ce s-a descoperit că plănuiseră să comită un atac de tip jihadist, la Sydney, în 2015.

Namoa a fost acuzată și arestată pentru posesie de obiecte ce urmau a fi folosite pentru comiterea unor acte teroriste și pentru posesie de documente ce aveau legătură cu un act terorist.

Poliția a descoperit un cuțit ascuns în-tr-un "shahada" (steag islamic) care a fost găsit în geanta femeii. De asemenea, polițiștii au descoperit și un SMS pe care femeia i l-a trimis soțului ei, căruia i-a spus: "Vreau să comit un atac ca-n «Bonnie&Clyde», dar în varianta islamică!".

Soțul femeii a fost acuzat la rândul lui că a ascuns și distrus probe care incriminau cuplul islamist, mai ales mesaje și convorbiri telefonice. Mai multe documente anterioare prezentate la tribunal demonstrau că Sameh Bayda ar fi căutat informații despre realizarea de dispozitive explozive improvizate și instrucțiuni privind efectuarea unui atac cu cuțitul.

Cuplul a fost arestat în 2016, dar pentru infracțiuni mai ușoare, iar ulterior forțele antiteroriste au descoperit că tinerii plănuiau să comită atacuri de tip islamist în Sydney.

Cei doi riscă închisoarea pe viață în cazul în care vor fi găsiți vinovați. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2745 secunde