Atac cu armă de foc asupra unei jurnaliste de investigație

139
Atac cu armă de foc asupra unei jurnaliste de investigație - 13245-1525853049.jpg

Articole recomandate

O jurnalistă de investigație a fost împușcată marți în picior în Muntenegru de un atacator necunoscut, într-o nouă agresiune împotriva sa, a indicat poliția muntenegreană, citată de France Presse.

Olivera Lakic 'a fost rănită cu un glonț în piciorul drept, dar viața sa nu este în pericol', a declarat presei un responsabil al poliției, Vesko Damjanovic.

Jurnalista i-a spus redactorului șef al cotidianului Vijesti, Mihajlo Jovovic, că un bărbat 'a venit în fața locuinței sale' din Podgorica și a 'împușcat-o în picior', în timp ce alți doi au luat-o la fugă.

'Am rămas fără cuvinte. Cât va mai dura aceasta în Muntenegru?', și-a exprimat indignarea Mihajlo Jovovic.

Acesta este al doilea atac împotriva jurnalistei respective în decurs de o lună. Totodată, cu șase ani în urmă, ea fusese atacată în fața locuinței sale de indivizi necunoscuți care au lovit-o în cap.

'Agresiunea împotriva jurnalistei Olivera Lakic este foarte îngrijorătoare. Jurnaliștii trebuie să fie protejați', a reacționat ambasadorul Uniunii Europene în Muntenegru, Aivo Orav, într-o postare pe Twitter.

Ambasada SUA la Podgorica și-a exprimat de asemenea 'îngrijorarea'. 'Jurnaliștii sunt garantul democrației și trebuie să poată să-și facă munca în deplină siguranță', subliniază misiunea diplomatică americană într-un mesaj pe Twitter.

Poliția a blocat străzile principale din Podgorica în speranța de a prinde agresorul.

Luna trecută, o bombă a explodat în fața locuinței unui jurnalist cunoscut în Bijelo Polje, nordul țării.

UE, la care Muntenegru speră să adere la orizontul anului 2025, precum și organizații internaționale din domeniul apărării drepturilor omului au insistat ca toate aceste atacuri să fie investigate.

Însă nici moartea jurnalistului Dusko Jovanovic în 2004 și niciuna din cele peste 12 de agresiuni împotriva jurnaliștilor muntenegreni din ultimii 15 ani nu au fost elucidate.

În Slovacia, asasinarea jurnalistului de investigație Jan Kuciak în luna februarie a dus la o criză politică și la căderea guvernului prim-ministrului Robert Fico. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.3677 secunde