Atac CHIMIC în Siria. Cel puțin 70 de morți, printre care mulți copii

129
Atac CHIMIC în Siria. Cel puțin 70 de morți, printre care mulți copii - douma500036913600-1523169547.jpg

Articole recomandate

Un atac chimic a avut loc sâmbătă în orașul Douma din Ghouta de Est, Siria, soldat cu cel puțin 70 de morți, printre care mulți copii, și peste 700 de oameni afectați. Forțele guvernamentale controlate de Bashar al-Assad s-ar afla la originea acestui masacru. Este de urmărit care va fi reacția puterilor occidentale.



Un atac chimic a avut loc sâmbătă în orașul Douma din Ghouta de Est, Siria, soldat cu cel puțin 70 de morți, printre care mulți copii, și peste 700 de oameni afectați.

Imagini devastatoare cu mulți morți, inclusiv copii, într-un adăpost antiaerian au fost postate pe Twitter.

Este de așteptat ca bilanțul morților să crească, potrivit BBC News. Agenția de voluntari White Helmets a publicat un mesaj pe contul de Twitter cu 150 de morți, dar mesajul a fost șters ulterior.

Atacul chimic a venit după un raid aerian al regimului sirian asupra ultimului bastion rebel din Ghouta de Est, echipele de salvare vorbind de un atac cu gaz sarin.

Imediat după acuzațiile Căștilor Albe, implicate în eforturile de salvare din zona rebelă, media de stat de la Damasc a negat orice responsabilitate a regimului lui Bashar al-Assad și a denunțat incidentul drept o "farsă" a insurgenților aflați în derută.

Departamentul de Stat al SUA a declarat că monitorizează rapoartele "extrem de îngrijorătoare" și că Rusia este responsabilă dacă un atac chimic a avut loc.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3112 secunde