Atac armat într-o sinagogă din Statele Unite: "Toți evreii trebuie să moară!"

320
Atac armat într-o sinagogă din Statele Unite:

Articole recomandate

Bilanțul atacului care a avut loc sâmbătă la sinagoga din Pittsburgh a ajuns la 11 morți și șase răniți, patru dintre răniți fiind polițiști, anunță Reuters.

Poliția l-a identificat pe suspectul din Pittsburgh, SUA, ca fiind Robert Bowers, în vârstă de 46 de ani, conform CNN și KDKA-TV, scrie USA TODAY. FBI tratează incidentul ca fiind o crimă a urii și coordonează investigația, a informat Wendell Hissrich, directorul Siguranței Publice din Pittsburgh.

Vorbind în fața reporterilor la Baza Air Force Andrews, președintele american, Donald Trump, a lăudat intervenția autorităților și l-a numit pe suspect ca fiind "un nebun". El a declarat că ar dori să existe mai mulți paznici înarmați la sinagogi și la alte locuri de cult și să fie impuse mai multe pedepse cu moartea pentru criminalii condamnați.

"Este teribil ce se întâmplă cu ura în țara noastră și sincer, peste tot în lume. Ceva trebuie făcut", a declarat Trump.

Un reprezentant al sinagogii Tree of Life, Michael Eisenberg, a aproximat că erau în total 100 de persoane prezente în momentul atacului. Oamenii se aflau în zona principală a clădirii precum și în subsol și camera de studiu. El a declarat că a vorbit cu un muncitor care s-a ascuns în una dintre băi în timpul atacului pentru ca apoi să vadă o persoană împușcată înainte să fugă.

Eisenberg a declarat că era în drum spre slujbă când a observat polițiști pe străzi: "Erau mașini de poliție peste tot, puști. Era ceva suprarealist".

Liderii evrei din comunitățile din Pittsburgh, SUA și la nivel internațional au reacționat.

Prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat că are "inima frântă și este revoltat" de atac.

"Tot poporul din Israel se află în doliu alături de familiile victimelor. Suntem alături de comunitatea evreiască din Pittsburgh. Suntem alături de poporul american în fața acestei brutalități anti-semită și ne rugăm pentru recuperarea celor răniți", a afirmat el.

"Acum sunt doar trist", a declarat Jeff Finkelstein, CEO-ul Federației Evreilor din Greater Pittsburgh.

CEO-ul Ligii Anti-Defăimare, Jonathan Greenblatt, a declarat: "Suntem devastați. Evrei luați la țintă la o sinagogă în sâmbăta Sabatului, un loc sfânt de cult, este de neimaginat. Inimile noastre sunt frânte pentru victimele, familiile lor și întreaga comunitate evreiască".

Reamintim că un atacator a deschis, sâmbătă, focul într-o sinagogă din orașul Pittsburgh din statul american Pennsylvania. Atacatorul a fost descris ca fiind un bărbat alb, antisemit, în vârstă de 46 de ani, care a strigat "Toți evreii trebuie să moară!"

Serviciile de urgență au fost chemate la sinagoga din cartierul Squirrel Hil în jurul orei locale 10.00 (17.00, ora României). Incidentul a avut loc în timpul unei slujbe.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6367 secunde