Așezare umană de 7.000 de ani, dezgropată în nordul Ierusalimului

163
Așezare umană  de 7.000 de ani, dezgropată în nordul Ierusalimului - ierusalimarheologie-1455802851.jpg

Articole recomandate

Arheologii israelieni au anunțat descoperirea unei așezări umane cu o vechime de 7.000 de ani în Ierusalim, relatează Jerusalem Post și AFP.

Un ansamblu bine păstrat, cu o vechime de 7.000 de ani, din perioada calcolitică (sau Epoca Cuprului), a fost descoperit recent în nordul Ierusalimului, ceea ce dovedește existența din cele mai vechi timpuri a unei așezări prospere, în zona acestui oraș, a indicat Autoritatea pentru Antichități.

Potrivit AFP, săpăturile arheologice au scos la iveală două case, cu o parte a zidurilor și podelelor rămasă intactă, dar și vase de ceramică, unelte de silex și un bol de bazalt.

Arheologii au descoperit vestigiile din al cincilea mileniu î.Hr. în timpul lucrărilor la un drum din cartierul Shuafat, precizează Jerusalem Post.

"Deși, în ultimii ani, s-au descoperit câteva urme de așezări din Calcolitic, cum ar fi cele de la Abu Ghosh (n.r. - localitate situată la 10 kilometri de Ierusalim), ele au fost extrem de rare", au explicat arheologii. "De data aceasta, pentru prima dată, am descoperit vestigii semnificative de acum 7.000 de ani", au adăugat specialiștii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4592 secunde