Asasinii jurnalistei Daphne Caruana Galizia au fost identificați

230
Asasinii jurnalistei Daphne Caruana Galizia  au fost identificați - asasinii-1542637252.jpg

Articole recomandate

Poliția malteză suspectează un grup de cel puțin trei cetățeni maltezi de plănuirea uciderii compatrioatei lor Daphne Caruana Galizia, o jurnalistă de investigație asasinată în urmă cu 13 luni, dezvăluie publicația Sunday Times of Malta, citată de Reuters.

Ziarul nu dezvăluie identitatea suspecților, dar citează mai mulți oficiali din cadrul poliției care afirmă că ancheta se află într-un "stadiu foarte avansat", în pofida faptului că anchetatorii ignoră în continuare motivațiile comanditarilor.

Poliția nu a făcut imediat comentarii cu privire la aceste dezvăluiri.

Trei bărbați suspectați că au comis crima au fost inculpați în decembrie 2017. Ei au pledat nevinovat.

Probe inițiale arată că cei trei au plasat o bombă în mașina lui Caruana Galizia, pe care au detonat-o prin trimiterea unui SMS.

Daphne Caruana Galizia a fost ucisă la vârsta de 53 de ani, în octombrie 2017, în explozia mașinii sale, în timp ce circula în apropiere de satul Bidnija, în nordul Maltei, o crimă care a copleșit Europa și a ridicat întrebări cu privire la statul de drept în Malta.

Ea scria un blog extrem de popular, în care dezvăluia cazuri de corupție implicând lideri politici de pe această insulă mediteraneeană, inclusiv pe premierul Joseph Muscat.

În contextul în care motivațiile rămân necunoscute, Sunday Times of Malta scrie că anchetatorii cred că comanditarii aveau motivații diferite și că au format un grup pentru a-i contacta pe cei trei suspecți inculpați.

Sursele citate de ziar nu precizează dacă cei trei comanditari sunt infractori, oameni de afaceri sau politicieni.

Anchetatorii au declarat însă că se află în contact constant cu Europol în acest caz și că aceste contacte s-au intensificat puternic în ultimele săptămâni, în contextul în care poliția se apropie de dezlegarea cazului.

"Deținem o mare cantitate de date care necesită să fie analizate, iar parteneri precum Europol au experiența și expertiza necesare prin care să ajute la facilitarea acestui proces", a declarat o sursă pentru ziar.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8531 secunde